anettecarlsson

Alla inlägg den 4 mars 2011

Av Anette - 4 mars 2011 18:29

Ja jag har ingen dvd spelare. Känner ni ngn annan som inte har det som är under 80? Men jag har en video! Som jag inte använt sen jag fick ärva den av min morfar. Men nu är det ju så att ibland är det skönt att glo på en film o ibland så tittar Adamie på tv. Hon gillar Bolibompa mkt! :) Men mest de delar när det är tecknat o så. 

Men iaf. Jag var tvungen att gå ut förut för att inte sitta o somna i soffan förut. Eftersom jag iaf skulle till apoteket så drog jag o Adamie till Liljeholmen. Vi slank in en sväng på Stadsmissionen. O där hade de VHSer. I mängder! För en tia st. Så:

 dessa bidde det. De är svart vita bara för att jag fotade i vardagsrummet o min lampa där är rosa så allt blir liksom väldigt rosa...

JAg fick leka lite teknisk först för den ville inte mata ut bandet som satt där i. Så jag skruva av toppen och vad hittade jag där i?

 Jo en bok, en stegräknare, en sked och en gratis kaffekupong på McDonalds. Tror inte det var min morfar som stoppa dit det så guess who? Min lilla pärla fick sitt secret stash avslöjat! :)


En annan sak jag skaffat. Kanske ni kommer skratta men det bjuder jag på! :) En dosett!!! Jag äter ju 4 olika tabletter varje dag, kalk, järn, multivitamin och B12, o varje morgon jag står o skakar fram dem så blir jag lite irriterad. Orka varje morgon. O nu har jag en sån här:

  Så nu behöver jag bara göra det 1 gång i veckan! :) O den här är liten o smidig o går lätt o ta med sig om man ska bort. Man öppnar varje dag för sig så ingen risk att man får alla tabletter över sig. Den var oxå lite pillig o få upp vilket innebär att det inte är direkt fara om Adamie får tag på den, även om jag naturligtvis inte kommer låta henne leka med den. Fanns med grönt, gult o rosa lock. Nu har ni ju sett bilden, men det var väl inte så svårt att räkna ut vilken jag tog va? :) Det hade varis snyggt med mörkblått oxå faktiskt... :) De har hottat upp sin merförsäljning på apoteken tror jag. Finns allt möjligt roligt där! 

Omg jag håller på o bli en pensionär tror jag... Jag bloggar om att det är roligt att handla på apoteket... Nu måste jag väga upp det på någe sett... hmmm


   Min kompis som har ett cafe sa att där sitter lattemorsorna med Ipads till sina barn så de får fika ifred! Jag undrar hur våra små "monster" kommer bli i framtiden. Jag var 8 när vi skaffade video hemma, 18 när jag fick min första mobil. 20 när bilen uppfanns... elelr nehe nu ljög jag visst... Men vet ni... på min mammas barndomstid... då fick hon och hennes 2syskon DELA PÅ 1!!! flaska läsk! Alltså 33cl på 3 barn! O då var det lyx!!! ;)

Förlåt mamma kunde inte låta bli :D

O nu sitter småbarn med Ipads. O jag måste erkänna... jag har inte riktigt kläm på vad det är. En digital tidning? En dator utan internet? En bok med olika funktioner? O vad tillfredställer den för behov hos folk? Börjar det inte bli jobbigt o släpa runt på sin dator, highteck telefon, Ipad, o vad man nu ska ha för o vara hipp... eller finns det ngt som är allt i ett?

Om du motiverar varför just du vill ha en så lottar jag ut en!!! Haha eller hur, as if! 

Men berätta gärna vad man har den till. Jag vet att ngn förklara det för mig för inte så länge sen men jag har glömt. 


Nu ska jag gå o bada. Är badoman och vill gärna bada varje kväll. Fast oftast brukar jag ta för varmt vatten så jag ligger o svettas o när jag kliver upp så fryser jag så fruktansvärt... Men ändå... grymt skönt att bada! :)


  

Av Anette - 4 mars 2011 12:09

Ja det har varit ett intressant halvdygn för mig...

Fick åka till akuten inatt för jag hade så fruktansvärt ont i magen. Väl där så klämmer de och känner och tar blod och ska skicka in ngn att ge mig smärtstilande. O in kommer en kille med en rullvagn med en BIG ASS spruta på! Undrar om den var tung eftersom han tog rullvagnen...? ;)

Han sa hej du ska få en spruta, vänd dig på sidan mot väggen och dra ner brallorna. Du ska få den i rumpan, eller ja i skinkan alltså...

Jahaja... bara o följa order dårå... O jäklar... den tog ju bort det onda i magen men jag får sitta lite graciöst på sidan nu... ;) Men jag ska inte klaga... Den funkade ju...

O vad det onda var? Ja det vet de inte. De trodde gallsten men alla prover såg bra ut så det var det inte. Det får vara obestämd buksmärta. Fick ett litet piller med (rumppiller, GRATTIS!!!) mig hem som jag får ta om det kommer tillbaka. Om det inte hjälper eller jag får feber så får jag åka tillbaka...


Kom hem och åkte snart iväg till min andra läkartid. Skulle ju kolla upp mina leder. O det såg så bra ut så. Läkaren sa att jag såg strålande ut tom! Ingen reumatism på g men jag låg i en stor riskgrupp. Men ta inte ut ngt i förväg sa han. Det finns bra behandlingar för sådant oxå...

Men han skrev ut ngt som ska hjälpa mig att sova. Dock inget som är beroendeframkallande. För det vill jag inte ge mig på! Propavan hette det visst. Ngn som har ngn erfarenhet? Han sa som så: Du kommer prestera mkt bättre i skolan om du sover. Jo jag tackar! Nu förväntar jag mig mvg på nästa prov dårå! ;)


Så det får bli en liten tripp till apoteket idag. Måste köpa panodil oxå. Hade inget sådant hemma upptäckte jag inatt. Förutom Adamies alvedonsuppar. Alltså rumppiller. O de funka inte ett smack! Men så väger jag ju inte heller 15 kg. (som tur är) Vad gör man inte om man är lite desperat liksom?

Det var faktiskt lite otäckt inatt. Många tankar hann passera mitt huvud... skulle jag föda barn (ovetandes gravid) har min magsäck pajjat, bara en fis på tvären eller vad? O vet ju fortfarande inte vad det var. Bara att det gjorde ont. O magen stod rakt ut. O jag vill inte ha tillbaka det!!! För jag kunde inte andas ordentligt eller stå upprätt.

Jag måste säga att det var tur att jag hade min lilla iphone med mig. Läste en del på nätet under tiden jag fick vänta. Ingen tidning eller ens en kluddlapp att läsa på annars. Det enda som jag såg text på var en flaska glidslem. O kom igen... Varför måste det heta glidSLEM? Det låter ganska äckligt. Iaf i mina öron...


Ha en sweet helg alla! Min underbara mamma kommer imorgon! Ser jag fram emot mkt!!!

Kram kram på er

Ovido - Quiz & Flashcards