anettecarlsson

Alla inlägg under januari 2011

Av Anette - 21 januari 2011 20:09

Var på ikea idag (jag vet, IGEN!) o köpte en lampskärm till en lampfot som jag tänkt o fixa ett tag nu. Det var inte alls snyggt ihop! Men ska måla lampfoten och kanske blir det bättre. Men den får iaf stanna så. MAn ska ju vara lite originel och det är ju inte alla som har en exeptionellt ful lampa o visa upp :)


Hade första matte A kursen idag oxå... Mmm ringrostig är nog förnamnet på vad jag är. Jag har nog använt den delen av hjärnan alldeles för lite senste åren. Fixar ju saker med händerna och då kanske den ena sidan tagit över och trängt undan det jag kunde i andra hjärnhalvan. Kan man skylla på det? Elller får jag helt enkelt hajja att jag glömt all matte bara för jag tyckte det var tråkigare än tråkigast i skolan? ;) Hade iaf databashantering och det var KUL!!! Fördjupning i Excel är det och tusan. Idag klickade jag ihop en budgett. Tänk så bra! Får vi se svart på vitt, eller snarare svart på lila (formatering lärde vi oss oxå) hur det står till med ekonomin...


När vi var i skärholmen "råkade" jag gå förbi Bianco. Åhh ett ställ med skor från 100:- åhh en sko som kostar 100:-, Åhh den är min strl oxå, åhh den var jättefin på och känns skön, åhh jag behöver verkligen en ljusblå högklackad sko med en fjäril på...OK DÅ Jag BEHÖVER inte den. Men den skulle passa bra i min samling. Crap då gick jag därifrån när jag tänkte så... Men tänker på den... där den stod där i sin satinglans...mmm (bara lite tokig i skor) :D


Nu ska jag fixa upp lite hyllor. Tänker att jag borde köpa ett vattenpass men det har faktiskt visat sig att jag har ett grymt ögonmått! När jag satt upp saker och kollat i efterhand (eftersom jag aldrig har ro o vänta utan vill fixa saker NU) så har det alltid varit rakt. Så nu vet jag en sak jag är bra på. Att se rakt!!! :D


Kram till er. Speciellt till min bror och hans son som inte kommer att ses på 170 dagar. Brorsan bor i Singapore. Här kan ni läsa om hans vardag:

http://singaporehusband.wordpress.com





Av Anette - 20 januari 2011 12:59

Jag lärde mig ngt nytt om datorer idag! Fick ett sånt där Ahaaaaa moment. Men om vad tänker jag inte säga eftersom jag kommer nog bli retad över min avsaknad av teknikkunskap :)

Men tänk vad häftigt saker kan fungera egentligen!!!


Sen tog jag ett drastiskt beslut att ändra lite mer i mitt schema. Jag har läst Organisation och ledarskap i gymnasiet (länge sen alltså) och anmälde mig på nytt till den kursen. Idag kände jag att jag tar hellre ett nytt ämne och lär mig det på distans. Så nu ska jag lära psykologi b istället på distans. Det var det jag hade hoppats få läsa från början så det passar bra! :)


O så var jag och införskaffade en kalender! Jag funkar inte riktigt om jag inte skriver ner allt möjligt. Har kalendrar sparade sedan 1998 och det är lite roligt att ha de kvar. Varför vet jag inte för jag kollar typ aldrig i dem men iaf :) Så när jag skrivit klart här ska jag sätta mig och skriva in allt i den nya. Tänkte försöka vara duktig och skriva in adresser och telenr oxå till folk man kanske skickar snigel post till. Det var evigheter sedan jag fick ett handskrivet brev av någon! Kanske skulle börja själv och starta en nygammal trend?! Det är en pinuppa på kalendern... när jag såg den kom jag att tänka på en kompis som sa att jag var lite pinuppig (!) Jag tog det som en komplimang. Jag brukar inte ta av mig kläderna (eller jo men inte inför folk) så jag antar att det har ngt med utstrålning o göra kanske... :)


Well well lär ju skriva mer sen!  :D


Av Anette - 19 januari 2011 20:57

Behöver nog ingen varningstext på min bakdel... men ngt måste man ju skriva som rubrik :)


Jag fick tag på en studievägledare och fick ändra kurser oxå! Så nu får jag ställa in mig på att plugga nästa termin oxå! Vilket jag ändå funderat på men inte komvux. Så då får jag mer kunskap. Min farmor sa nyss ngt som hennes mormor brukade säga till henne: Kunskap är aldrig tungt att bära!


Har ni sett månen ikväll? Underbart vacker! Ut o svärma med er!   


Vad har jag mer hunnit med idag då? Jo jag fick en värdecheck på 50:- på Lindex. Så jag tog med mig lillflickan och skulle fynda strumpbyxor till henne på rean tänkte jag. Det gick åt skogen, fanns inte i hennes storlek, men gissa vem som kom hem med 4par strumpbyxor? Den stora flickan! :P Men de hade ta 2 betala för 1 så det var bara o passa på tyckte jag. Fast jag vet inte om jag är modig nog att ha svart och vitrandiga ben. Men då får jag väl dra på mig ett par byxor över o kalla det skojiga långkalsonger istället! :)


Så var jag på biblioteket. Tänkte vara smart och låna en lärobok. Men tyvärr hade jag inte ISBN numret med mig så då fanns det 150st o välja mellan. Njaa kände väl sådär för det men då spanade jag istället in ett ställ där de gav bort gamla böcker. Så jag hittade två böcker jag kan läsa när jag inte pular med annat. Mkt roligt! :) Om ni bor i Sthlm och vill ha en ny bok och läsa så kan ni ju kolla in Skärholmens bibla!


En sväng till Ikea hanns också med. Men kom fram till att bäst är nog om jag designar en sänggavel själv. Jag har ju en bild av hur jag vill att den ska se ut och hittills har jag inte hittat ngn som motsvarar det. Vad gör man då? Gör själv! :) Får väl se när jag får ändan ur och gör det bara. Känns lite sådär att släpa hem träskivor på bussen. Men vad tusan. Finns det folk som pruttar när de åker buss så borde väl jag kunna släpa en träskiva på en buss. Köpte tavelramar för att sätta upp lite bilder också. Mina väggar i vardagsrummet är helt tomma så ngt måste fixas till. Trivs inte riktigt med färgen på väggarna. Tänkte åhh grönt är skönt men väl uppe ser de ut lite som urkokta ärtor. Men men man kan inte lyckas varje gång.


Nej nu ska jag fixa till tavlorna och sen lägga upp fler annonser på Tradera. Jag ska inte (!) köpa ngt! Bara om de har sånna Wallies jag nämnt tidigare.   


Avslutar med ett citat från Abraham Lincoln

"Det bästa med framtiden är att den kommer med en dag i sänder"

Av Anette - 19 januari 2011 14:14

Jaha idag stod företagsekonomi på schemat. Det märks att det var länge sen jag plugga om man säger så... tankarna vandrar gärna iväg på ditten och datten. O sen var det dags för matte b. Jaaaa... där märktes det VERKLIGEN att det var länge sen jag plugga. Speciellt matte a då som är ganska väsentligt att kunna för att klara matte b... Så nu får jag planera om. Hoppas kunna få läsa matte a igen. 10år senare :) O skippa företagsekonomi tills vidare. Men det kommer ju en höst oxå...


Idag har jag på mig en av de tröjor jag fick av min söta vän häromdagen! Så här ser den ut. Delvis iaf...

 

Tack fina Emeli! :)


Fick ett sms av mamman som var här igår oxå. Hon tackade för kläderna igen och sa att hennes dotter haft ett plagg på sig imorse. Mkt roligt att höra att det kom till användning! :)

Ringde till ett ställe som heter Convictus här i Sthlm också. Det är ett härbärge dit man kan ge gamla kläder. Frågade om det var ngt som de absolut inte ville ha och hon sa att allt som var helt och rent var välkommet. Frågade om bhar, har krympt ur typ alla jag hade förr. O både det, trosor och strumpor var välkommet! Som hon sa: Hellre begagnat än ingenting. Så har ni underkläder ni inte vill ha men som ändå är fräscha så kan ni lämna dem till sådana ställen! Just det här finns på 3 ställen, ett i högdalen, ett på östermalm och ett på malmskillnadsgatan. Nr dit är 08-668 07 06.


Men nu ska jag jaga studievägledare!

  

Av Anette - 18 januari 2011 21:12

En av mina bästa vänner har kommit på en lista på 365 saker som hon ska göra under detta år. Helst ett om dagen men ibland som paket. Nr 78 på det var att ge kläder till bättre behövande. O eftersom jag gått ner så mkt i vikt och inte haft så mkt pengar att köpa nytt för så rensade hon i sin garderob och gav mig en hel kartong med kläder! Underbart! :) O det som jag inte kan ha eller vill ha får jag i min tur sälja eller skänka vidare. Jag behöll det som jag föll för och ska ge vidare i min tur. Jag rensade även bland mina grejjer och det blev 2 (!) fulla sopsäckar med kläder i olika storlekar. Så jag la ut en annons om att jag skänkte bort kläder. O då helst till en ensamstående mamma som liksom jag haft det tungt ekonomiskt.

Så nyss var en mamma här med sin dotter och hämtade en hel del. Så nu får vi hoppas att det kommer till användning!


Detta är ett par av de saker hon ska göra som även jag bestämt att göra:

18. Tatuera mig

27. Sjunga karaoke (HJÄLP!!!!)

32. Inte gå på linjer en hel dag

42. Bygg en mänsklig pyramid (där tänkte jag försöka delta, hur f*n gör man det liksom?!)

61. Lära mig ett husmorsknep, testa och dela med mig av kunskapen

159. Ha en fest med barbietema (hoppas få delta, har perfekta skor för det!) :)

168. Gå på fest med en pappa

294. Sortera i orka-lådan

302. Skicka snigelpost

313. Tvåla in någon


Det var ett urval iaf. Vi får väl se. Min största skräck är nog sjunga karaoke. Jag älskar att sjunga.Bara inte inför folk. Tänk om man blir utbuad?! Eller ramlar av scenen... fy f*n... men ska man så ska man...


Nu ska jag återgå till mina tradera annonser.

Kram till de som vill ha och behöver en  

Av Anette - 18 januari 2011 18:16

Hemma efter skolan. Programhantering stod på schemat idag. Vi gick mest igenom kursen och anmälde mig till att skaffa datakörkortet. Så fick man göra ett provtest på vad man kunde och behövde lära sig mer om... Var ganska blandat där för min del kan jag säga... Det var en fråga om Lan där iaf. Det lärde jag mig typ i helgen vad det är... :)

Det var två killar som satt mitt emot mig och de höll på och larva sig lite och kunde inte låta bli att lyssna på dem. Så ibland fick jag anstränga mig hårt för att inte börja fnittra. Men det var kul :)


Blev sugen på oboy glass. Det var Big Pack som hade det som smak för ett par år sedan. Men var länge sen jag såg den. Kanske lika bra det! :) O kom nu inte med en massa ideer om att det bara är och röra ihop vaniljglass med oboypulver... för det har jag inte heller hemma!

Ska försöka sockeravgifta mig lite inför jag ska börja träna tänkte jag. Jag har i det närmsta blivit besatt av Tutti Frutti godisar. Två av samma smak på samma gång ska det vara, det är godast! :)

Av Anette - 18 januari 2011 10:45

Jag kom precis hem från att ha träffat min kurator. Vissa kanske undrar varför jag berättar det. O det gör jag bara för att det inte borde vara något konstigt med att gå och prata med någon och utveckla sig själv.

Jag har för den mesta delen av mitt liv kämpat hårt med min självkänsla och självförtroende. Först nu känner jag att jag kommit till en mellan nivå där jag vet att jag måste börja ta hand om mig själv på riktigt. För ingen annan kommer göra det åt mig. Ofta har det varit så att om någon sagt något snällt till mig så har jag bara viftat bort det med tanken att de bara vill vara snälla. Det har liksom inte fastnat. Om någon däremot sagt något mindre snällt så har jag sugit åt mig som en svamp. Precis tvärtom mot vad man ska göra alltså. Detta har inneburit att jag har många gånger varit i situationer med människor som skadat mig ordentligt och som bara ökat på känslan av att jag inte är värd något bra.

Men för ca ett år sedan tog jag mig ur ett förhållande som var illa, riktigt illa. Jag hade styrkan till det! Min tanke var då att jag ville inte låta min dotter växa upp och lära sig att kärleken ska göra ont. Sen tog jag tag i den fysiska förvandlingen av mig. Trodde att det kanske berodde på att jag var tjock. Nu när jag är smal så är problemen kvar. Så nu får den psykiska förvandlingen börja. Jag ska öva mig. Öva mig i att se att jag duger, att jag är en bra människa, att förstå att jag gör så gott jag kan och när jag vet bättre så gör jag bättre, Jag ska öva mig i att se på mig i spegeln och se att det är en vacker människa som står där. Öva mig i att titta upp när jag går (oftast tittar jag ner i backen). Öva mig i att förstå att dåliga saker händer och de flesta sådana saker får dig att växa om du låter dem göra det. Öva mig i att känslor, bra och dåliga, inte är dåliga utan berikar mitt liv.

Öva mig i att älska mig själv och inse att jag är värd bra saker och inte bara ska vara tacksam för det jag får. När det ändå inte gör mig lycklig.

För det första ska jag ta åt mig av en kompimang jag fick igår. Den löd såhär: Du är söt och underbar, hjärtegod och härlig och förtjänar allt mys i världen. Du är älsklig, alltså en tjej som är svår att inte älska.

Visst är det underbart sagt?! :)

Av Anette - 17 januari 2011 19:46

Då fastnade man här framför igen... ska iaf sitta här ändå men ska lägga upp grejjer på tradera. Men skriver lite till :)


Adamie ville promenera lite förut. Jag fick köra runt på barnvagnen och hon på varuvagnen. Sen skulle vi sitta i soffan och prata. Hon pratar ju inte så mkt men det kommer nästan nya ord varje dag tycker jag. Idag snö. :)


 


Hon gillar och vara med på bilder min lilla fia. Så fort kameran är framme ska hon sätta sig i ens knä och så ska man fota sig själv tillsammans med henne. Svårt att hinna med ngt annat eftersom hon springer till en så fort hon ser kameran :)


 


Ja mer då. Funderar på livet i allmänhet. Hur saker man både väljer att göra och inte göra påverkar både en själv och andra omkring sig. Tror ni på karma? Jag vet inte. Men tanken har liksom fastnat lite hos mig. Vissa saker behöver jag öva på dock. Saker jag gör som jag inte vill bli utsatt för. Tex hålla en burk kall läsk mot någons rygg. Det är ju inte så skönt... :)

Jag vet iaf vad jag måste bli bättre på. Att vara snällare mot mig själv.

Presentation


Välkommen!
Snäll, glad, skotokig, mamma, inredningsintresserad, nyfiken, rastlös, kunskapssökande, älskande, öppen och busig. Där har ni mig. Typ :)

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<<
Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards