anettecarlsson

Alla inlägg under april 2011

Av Anette - 28 april 2011 19:29

Jo men visst... imorse när jag slog på datorn hade jag fått mail av min underbara mamma som är i Singapore o har haft det lovely i Malaysia ett par dagar. Blev jätteglad för det! :)

När jag kom till skolan hade vi prov och jag var sådär förberedd om man säger så. Men det gick bra, VG så jag är mer än nöjd... :)

Gick en promenad till pendeln och gick på 1års kontroll efter min Gastric By pass operation. Allt såg jättebra ut och jag har tappat 48 kg sedan dess. Det är ju faktiskt helt galet!!!

Gick en promenad från Ersta, slank in på McDonalds o tog en kaffe och gick vidare. Så kom jag till Rosenlundsparken och där hade de ställt upp en massa solstolar i solen. Så jag slank ner där och läste igenom mina psykologi B uppgifter eftersom jag laddade för betygsamtal med läraren.

Då ringde Hanna och var i stan så hon kom förbi. Med henne bredvid mig blev jag mindre nervös och jag gjorde mitt betygsamtal och fick veta att jag fick VG på kursen. :D

Efter att ha svettats tillräckligt i solen gick vi till Intersport så jag fick göra ett fot test. Alltså man springer på löpband för att se hur man belastar foten när man springer. Jag överpronerar. Säljaren visade lite olika skor o jag insåg att visst kan det vara en billig sport, löpning. Men dojjorna är ganska dyra faktiskt... Runt 1400:- O det funkar ju inte riktigt i dagsläget... Men som man säger. Problem är till för o lösas!

Det var lovely att hänga med Hanna ett tag, det blir så sällan vi ses hon o jag. MEn nu blev vi röda o fina ihop och fick skratta och dricka kaffe som förr i tiden! :)


När jag kom till Vårby gård hämtade jag fina Adamie så gick vi en promenad till Ica i Skärholmen. Skulle egentligen bara ha mjölk, ketchup och 16A proppar o jag har ju ett Ica här i Vårby gård. Men de är dyrare på det mesta och då tar jag hellre en promenad och tjänar pengar på det samtidigt! ;)


O vet ni? Idag för 1år sedan gjorde jag en mkt nervös flygresa. Den gick till Luleå och jag skulle mötta den här fina killen, som jag bara pratat med i webcam och telefon med, för första gången. Jag var nervös både för att flyga och för att träffa dig Andres. Ville så gärna att det som vi hade telefonledes skulle finnas när vi möttes oxå. När jag fick se dig stå där tror jag mitt hjärta tog expresshissen upp i halsen på mig och tillbaka ner med en rasande fart. Jag minns inte så mkt från bilresan mer än att jag berättade att min klänning hasat upp sig över rumpan på centralen och förbannade mig själv för jag berättade ngt pinsamt om mig själv... Jag minns bäst ditt flin och din kommentar över att du tyckte det var så roligt att äntligen träffa ngn som är kortare än dig... :)

När vi handlat mat o kommit hem till dig och jag trodde jag skulle kissa på mig av nervositet så kom du äntligen och höll om mig och jag kände att det här kommer nog bli alldeles utmärkt... ;)

Att det redan gått 1år sedan dess känns konstigt. Men jag är otroligt glad och tacksam för att vi valt varandra trots att det varit jobbigt med avstånd och turer fram och tillbaka... Jag önskar jag kunde säga exakt vad jag känner och exakt hur mkt du betyder för mig och för Adamie. Men det känns som överflödigt här för jag tror att du vet. Du vet vad vi har och hur det känns...

Puss på dig mitt   

Av Anette - 27 april 2011 19:54

Vissa dagar är det en konstant uppförsbacke! Spelar ingen roll hur bra flås man har, det är iaf väldigt väldigt tungt...

Min morgon började som vanligt med 30st Vill inte. Efter att jag lämnat Adamie på dagis så sprang jag o Katie en runda tillsammans. Sa till henne från början att jag kanske inte kommer kunna prata under tiden så hon inte skulle tycka tt jag var otrevlig. Men det gick o prata under tiden o det var en skön springtur. Hon är mkt motiverande för mig den tjejen. Nu ska jag bara satsa på att kunna springa 5km på en viss tid. Nu tar det ca 35-45 min. Jag vet vad jag vill springa vårruset på men är lite tyst om det för jag vet inte om det är möjligt än...


När jag kom hem så gjorde jag mig iordning och tog med grejer för att skruva fast min cykelkorg. Det var inte så lätt som jag trodde det skulle vara. Men nu jäklar sitter den där iaf! :) Jag hade mkt bråttom till banken innan skolan o jag vet ju att man brukar få vänta minst 30min när man är där. Sprang mot bussen som var 2min tidig. Vad gjorde den? Jo åkte när jag hade 3m kvar. Blev så arg så jag skrek "fan" rakt ut. Inte ett av mina finaste ögonblick... Men knatade upp till t-banan ist...

Så åkte jag iväg till Huddinge centrum med andan i halsen och insåg när jag kom dit att jag hade nog tid på mig att vänta på Nordea. Så det gjorde jag. O där stod en övergiven kaffemugg från McDonalds. Så i väntan snodde jag kaffemärket på den och klistrade fast på mitt kaffesamlar kort och gick till donken och fick en gratis kaffe! God var den oxå! Me like! Det muntrade upp min dag en hel del...

Så fick det bli en promenad i solen efter faktiskt bara 30min väntetid på banken...


Ja sen har dagen sett ut som de flesta andra dagar... hämta på dagis, laga mat, äta, leka och läsa saga. Varvat med disk, tvätt och cv skrivande. Ibland undrar jag hur jag hinner få saker gjorda... Men det är egentligen oväsentligt. Bara det blir gjort....


Nu ska jag plugga lite är tanken... Får se hur det går.

Hej så länge 

Av Anette - 26 april 2011 16:36

Jajemän! Jag skulle ju egentligen ta vilodag från träningen. Men så blev ett prov inställt och jag fick ett par timmar över. Så jag åkte hem. Ålade mig in i "nästan som att vara naken" byxorna, snörade på mig skorna och gav mig av på en springtur. Ville mest mäta avståndet på en sträcka jag tänkt ut i huvudet. Men jag sprang. Hela jädra vägen!!! O det var 6km! Jag är så stolt över mig själv! För 2v orkade jag springa 8min nästan i sträck. O nu tog det 45min. Jag kommer att klara Vårruset :D Som har rökt till o från i 13år och inte någonsin (typ) sprungit längre än 50m till bussen. Det är så underbart!!! O imorgon ska jag o Katie ut o springa tillsammans. Så då tänkte jag ta med henne på min runda som jag gjorde idag...


O i höst är planen att vi (alltså jag o Katie) börja på självförsvar. O ju mer jag tänker på det desto roligare ska det bli! Jag uttryckte mig igår som "jag vill lära mig att slåss" men det är ju fel. Jag vill ju inte slåss. I'm a lover not a hater! Men om ngn vill mig illa så kan jag ta hand om mig. O just den sorten vi hittat är så grym! Har tittat på klipp på youtube o det är helt sanslöst! Skoja att ngn som skulle försöka hoppa på mig skulle bli förvånad om jag som är en tvärhand hög kunde flippra runt dem... Jag längtar! :)


O mer. Jag lyckades jag bli av med min nyckelknippa för ca 1.5månad sen. Den fastnade på ett hisstak. Fick besked att det skulle kosta 1800:- o få tillbaka den, så det struntade jag i. Idag ringde områdeskontoret o sa att nycklarna fanns o hämta hos dem :D Ohhh Happy days!


O provet jag gjorde imorse gick bra. Kändes det som iaf. Så det var skönt. Hann med en liten date med Katie o sen satt jag o Marouf o käka glass i solen. Lovely! Tack för glassen! :)


Nu ska jag hoppa iväg till dagis o hämta lilla fisungen. Min alldeles egna lilla trotsiga, underbara charmtroll! Jag trodde trotsen skulle gå över snart, men efter kommentarer på facebook så vet jag att det kommer nog inte bli ngn lättnad på den fronten förrän hon fyller 7. Så det blir härligt!!! (eller?)


Hej då! :D

Av Anette - 25 april 2011 21:35

 Imorgon är det tisdag. Då är det lektion på sågbäck. Vilket betyder kanelbullefrukost!!! :) Mkt smarrigt! Sen är det prov! Ska bli spännande. Inbillar mig att jag kan vad jag behöver kunna men det återstår ju o se... Efter pausen är det prov igen. Påbärjade lovet med 4 prov o avslutar lovet med 2. Bra bra! :)


O jag ska ha en vilodag från träningen. Imorse var jag ute o sprang o sprang nästan 4km! Så det går framåt. Sakta men säkert! ;)


Idag, efter att jag vart hos en kompis, så åkte jag till Kungsträdgården. De har så underbart fina träd som blommar rosa blommor i början på sommaren. O jag blev så lycklig för de blommade när jag kom dit!!! Jag som vanligtvis är så rastlös satt i solen, utan musik på, o bara var i 1.5timme O det var så underbart! Ingen som ville mig ngt, behövde ngt utan jag fick bara sitta och vara anomym med min kaffe och stora solglasögon. Det var lovely! O jag ska lätt göra det fler gånger. Men med solskydd eftersom jag blev lite röd ;) Så här ser iaf träden ut:

  Därifrån jag satt...

  Under träden... 

 O de finns i Vårby Gård oxå. Fast inte så många :)

Men nu ska jag gå o se om tvätten är klar o sen sova. Men jag har en massa tankar i huvudet som inte vill släppa. De är inte så svåra egentligen, men jag funderar iaf på dem. Jag vill gärna veta i förväg vd som kommer med framtiden. O det går ju inte. Men vill gärna veta att jag gör rätt val eftersom jag vet hur ont de fel valen gör. Det kan man ju aldrig veta i förväg tyvärr. Så det är ju ingen idee att gå o tänka på faktiskt. Men ändå gör jag det. Jag vill ju så gärna ha det där speciella. O det känns så nära men varje gång jag tror att jag kan nå det så kommer en vind som blåser det en bit bort igen... Innebär det att det är fel eller att det är ngt jag måste kämpa hårt för att få?


Well well...sleep tight n dont let the bedbugs bite!



Av Anette - 25 april 2011 08:08

Igår cyklade jag till skolan i Huddinge. Ville ju se hur långt det var, hur lång tid det tog och om jag skulle komma fram jättesvettig för det var jobbigt. Enligt skyltar var det 11km enkel väg och det tog ca 45min. På ditvägen var det världens uppförsbacke som jag gick uppför men på hemvägen var det bara o susa på! :) O så jobbigt var det inte. Trampade på på min högsta växel nästan hela tiden. Alltså 3ans ;)

O det var underbart o höra fåglarna kvittra och ha solen som värmde! Så det kommer bli cykel till skolan en hel del framöver! :)


Efter cykelturen till Huddinge tog jag hojjen till Skärholmen (Skhlm) o handlade. Hem igen o bakade en paj som jag skulle ta med till Katie. O vid 2 så hämtade jag min lilla prinsessa o så gick vi det. Vi skulle påskpyssla lite o måla ägg. O Adamie satt säkert still i hela 10 min. Men hon ville inte måla, utan mest blanda färgerna bara :) När barnen gick o lekte så gjorde vi mammor färdigt äggen o sen var det mat. O vilken mat! Magen stod i fyra hörn kändes det som. Adamie gjorde ngt snyggt... Hon gick fram emot Emanuell (Avas pappa) o sa pappa pappa o när han tittade på henne så snodde hon hans korv från tallriken! :D


Jag lämnade henne hos sin pappa vid 6 o sen satt jag, Malin o Katie o hade lite tjejsnack. Utan barn och män. Inte för att jag brukar ha en man med mig men barn iaf... De har ju män. Men de var hos Malin o kollade på fotboll. Jag är så glad att jag har Malin och Katie! De är underbart fina människor! <3


O nu vaknade jag för 30min sen o ska ut o springa en sväng. Nu har jag laddat ner en app till min telefon som mäter rundor o hur långt man springer! Perfekt! :) Har e för cyklande oxå... Jag är lite nörd på det sättet. Gillar att se i siffror vad jag gjort. Avstånd, tid, kalorier, genomsnittshastighet osv... Enda problemet är att jag måste hålla i mobilen när jag springer för jag har inga fickor som går att stänga. O är rädd att tappa den i marken... Well well. Får väl hålla ordentligt helt enkelt!


Hoppas ni får en underbar dag!

Kram

Av Anette - 24 april 2011 07:36

Jag invigde cykeln och sen fick jag en ide att jag skulle testa o cykla till min skola och se hur långt det är. Enligt hitta.se är det en mil. Så när kaffen är uppdrucken susar jag iväg... :)


Igår så tog jag o en kompis en kvällspromenad till den kulle som jag o Katie gick upp på i fredags. Denna gång tog vi the rough road. Alltså rakt upp för kulle. Det fick igång flåset kan jag säga! :) Tror jag skrev hur vacker utsikten var därifrån. Kolla själva:


 Visst är det vackert?!       

 Här bor jag! :)   

 Man väljer ju oftast att visa de bilder på en som man poserar på. Man ska helst se ut som om man inte vet att kortet är taget men ändå vara jäkligt snygg. Så här ser jag ut, på en kulle med solen i ansiktet! :)

 Runt om i Vårby gård och Vårberg så planterar de en massa blommor när våren kommer. Visst är det fint?! Jag älskar att bo här faktiskt. Det finns så mkt fint här men de flesta vet inte om det. De tror att det bara finns paraboler och slagsmål här. Se det genom mina ögon ist! ;)


Jag ska inviga min nya jacka nr jag cyklar tänkte jag. Hittade en vind och vattentät jacka på Hm. Halva reapriset! :) Så den kostade 75:- ist för 500:- Sånt gillar jag... :)


Fick en inblick i min dotters liv med sin pappa igår. Efter en av mina promenader så hörde jag att de gick ut precis när jag gick in. Så jag stannade och kikade på dem. Mitt hjärta värkte för jag saknar min lilla tjej så mkt. Jag vet att hon har det bra och jag hörde hennes "Jag vill inte..." När jag har hört det 1000 gånger på en dag så blir jag rätt trött på det. Men nu saknar jag det. 

Men jag ska träffa henne snart! Vi ska på påskmiddag hos Katie! Så då ska jag krama och pussa henne så mkt jag hinner, hon springer ju oftast så man får göra det i farten :)


Men nu är det cykeltur som gäller! :)

Hoppas ni har en underbar morgon!

<3



Av Anette - 23 april 2011 14:22

Ja nu har jag varit arg färdigt. För denna gång. Jag gick en promenad till Vårbergs loppmarknad o köpte skor till Adamie, perfekta dagis skor! :) Sparkade på lite smågrus och mötte en like på vägen. 

För när jag är ute o går eller så fort jag är ensam uta så lyssnar jag på musik. O oftast mimar jag till texten. Sjunger med i huvudet fast jag rör läpparna. Säkert har många jag mött undrat om jag är riktigt riktig. Jag försöker tänka att det skulle ju kunna vara så att jag pratar i handsfree. Om jag får för mig att jag bryr mig vad de tänker om mig. Men iaf. På vägen dit så mötte jag en som gjorde likadant!!! Kunde inte låta bli o smijla... :)

Fast nu slog det mig...eftersom jag hade musik på så hörde jag ju inte om han lät högt. Det kanske var så att han faktiskt pratade i telefon... typiskt... Nej jag låtsas att det var så att han sjöng fast tyst! :)


O efter Vårberg gick jag hem o åt lunch och sen gick jag med min cykel till cykelaffären så du pumpade upp mina däck. Wihoooo jag kan cykla nu! På min rosa tantcykel med 3 växlar!!! :) 

Imorgon ska jag cykla till skolan o se hur jobbigt det är o hur lång tid det tar. För min tanke är att jag ska börja cykla till skolan. Men det är inte så smart att testa när jag faktiskt ska till skolan. Har ju inte lust att på vägen upptäcka att det tar 2 timmar och att jag kommer bli helt blöt av svett. Soooo tomorrow: A tryout...


Men nu. Soffhäng!

Av Anette - 23 april 2011 10:19

Jag har mkt ilska i mig idag. För att jag drömde att min så kallade pappa la armen om mig och sa att han var stolt över mig...


Fy fan för det rent ut sagt!!!!!!!


Igår skulle jag sprungit med Katie. När jag kom dit fick jag typ en hot flash. Stod stilla i hennes kök o det kändes som om jag skulle svimma, började svettas, det rann om mig och kände det som om jag hade en temp på 42.

Det gick över, drack vatten och åt en knäckeskiva.

Så gav vi oss ut. Efter 30sekunder sa min kropp stopp. Den skrek stopp. Så vi promenerade upp på ett berg och satt o filsoferade över livet. Otrolig utsikt!!! Man såg ända till Globen från ena sidan och rakt ut över vattnet på andra sidan. Helt fantastiskt.

Så gick vi ner och jag gick hem. Kände mig matt i hela kroppen och orkade knapt släpa mitt arsle i säng (soffan). Somnade o vaknade kl 7 imorse o satt o kände efter hur jag mådde egentligen. Sket i det efter ett tag och gav mig ut o sprang, Det gick men inte toppen. Sprang en annan runda och spurtade på vissa ställen och hade lite hopp o grejer för mig uppför trappor. Hade nog bara tur att jag inte snubblade som jag höll på. :)


Nu vet jag inte vad jag ska göra. Ska jobba lite senare. O ska måla naglarna. Kanske ska nöja mig med det. 

Jag kanske ska låta mig vara arg över att jag blir hånad av mina drömmar. Jag kanske ska låta mig tycka att han är en idiot och vela slå honom på käften. Istället för att alltid mota bort de känslorna. 

Jo jag ska sitta o måla mina tånaglar och unna mig en dag att gå och tycka att du är en idiot, du som inbillat dig att jag inte är din dotter. 

Skäms på dig faktiskt, inte på mig. Jag har inte gjort ngt fel, det är du som är en svag typ. Inte jag!!!!

(Räcker moget ut tungan och pekar fuck you)

Ovido - Quiz & Flashcards