anettecarlsson

Alla inlägg under april 2011

Av Anette - 22 april 2011 13:08

Idag är en svår dag. Jag är mkt godissugen, mkt röksugen, mkt försvinna bort sugen (alltså inte dö, utan bara få fly lite grann).

Jag försöker att tänka så här. Om jag går och köper ciggaretter och röker så pajjar jag träningen. Om jag går och köper och äter godis så kommer jag ogilla att jag äter det utan att röra på mig. Om jag flyr så får jag ingenting bara minnesluckor. 

Så om jag springer så kommer jag inte röka. Om jag springer får jag äta godis utan att det gör ngt. Om jag stannar kvar o inte flyr så kommer jag vara stolt över att jag inte gjorde det imorgon!


Men vissa dagar är så himla svåra. När allt anfaller på samma gång. Jobbigast blir det när jag drömmer mardrömmar på natten. Om folk som jag älskar som beter sig illa och när jag blir ledsen för jag upptäcker det så säger de bara, ja men vad trodde du egentligen? Att du var värd ngt annat? 

Bläää för sådana drömmar! Tummen ner helt och hållet!


Så vad ska jag göra idag då? Jag ska lämna tillbaka skor jag köpte till Adamie i morse. Hittade mkt billigare på nätet! 

Kanske borde åka till stan och se om de rosa träden har slagit ut i kungsan? Fast det är lite trist o gå runt där själv. 

Borde dammsuga. Men orka känner jag för det. 

Putsa fönster? Hell no!

Springa. Jo det ska jag. Kanske borde springa till affären där jag köpte skorna o lämna tillbaka dem? 

Rulla iväg med cykeln till cykelaffären och låta dem pumpa upp den? Då kan jag cykla sen! Wiiiieeee!!!!! :)

Göra excel uppgifterna. 


Ska jag vara så jobbig att jag går först till Skhlm o byter skorna och sen hem igen. Sen går jag iväg med cykeln en andra vända? Då får jag ju sammanlagt 2h promenad för 3 ärenden... Men det kommer jag nog inte att göra...

Men det är ju ruskigt fint väder ute. O det MÅSTE man ju ta tillvara på... 

Fast jag känner mig lite upprorisk o tänker att jag ska minsann sitta inne och bara titta på det fina vädret och inte gå ut! Men vem bryr sig om det? Inte en enda människa. Så den enda det drabbar är mig. O det är ju lite korkat. Kanske en promenad till får upp humöret igen?


En sak som jag försöker lära Adamie är att mamma och pappa heter ngt annat än just mamma och pappa. Igår sa hon till mig Mamma Anette. :D 

Hon kommer vara borta hela helgen nu. Det känns lite konstigt. Jag brukar inte fira påsk på ngt särskilt sätt, men familjen brukar iaf träffas och äta och umgås med varandra. Detta året är Adamie hos Bachir, Mamma och min bror med sin fästmö är i Singapore hos min andra bror. O jag antar att de flesta träffar familjen denna helg. Så därför är jag kanske inte jättesugen på o ringa folk om vi ska hitta på ngt. Dumt kanske men antar att de iaf är upptagna.

Som ni märker tycker jag lite synd om mig själv och känner mig ensam. Men det går över. Det brukar göra det. 

Ikväll ska jag nog gå till centrumpuben och hänga med de andra ensamma fyllona. Det borde ge mig lite perspektiv samtidigt som jag lyssnar på skitbra musik. Eller vad tror ni?

Av Anette - 20 april 2011 15:28

Igår alltså... Inge kul. O avslutades med att jag fick magont. O då fick jag prova en medicin mot magsyra. O den hjälpte inte. Däremot gav mig den de vanligaste biverkningarna. Så jag fick hänga över toan halva natten. Det var mysigt! NOT! Men nu vet jag att det inte beror på magsyra och att jag inte klarar av medicin mot det så bra! Man ska ju försöka se det positiva i saker! :)


  Nettan o jag en solig måndag! Nice! De stora glasögonen är obligatoriska för att vara med i vårat gäng!!! ;)

  Såhär kan man sitta i vagnen oxå. Min lilla skrutt... <3   Dessa buskar finns utanför ett hus här i Vårby. Jag har aldrig sett dem spretiga eller i oordning. Undrar om det bor ngn som gillar former i det huset? Bredvid står det en konformad en och en avskalad trädstam, som ett sträck bara rakt upp o ner... Spännande :)

  Adamie ville att jag skulle ta kort på henne när hon hade händerna i fickorna på sina hängselbyxor... Så underbart söt min lilla pärla! :)


Mamma sov här från igår. Hon flyger till Singapore idag o ska hälsa på min broder o hans fru där. Nästan 3v kommer hon vara borta. Jag hoppas innerligt att hon får se så mkt fåglar som det bara går!!! (Hon älskar fåglar) Hon kommer få gå i djungeln, det är ju hur häftigt som helst! Det kommer vara ca 30grader när hon landar. Sweet sweet! :) Hon är värd en underbar semester, för vet ni? I mitt tycke är hon världens bästa mamma!!!


Nu ska jag snart iväg o hämta min skrutt o sen ska vi iväg o leta skor till henne. Några som funkar på dagis, som det inte gör ngt om hon leker brallorna av sig i! Hon har ett par små rosa Converse men har inte lust att hon ska ha dem på dagis. Skosnobb som jag är. (not)


Hej på er så länge!

<3

Av Anette - 19 april 2011 14:05

Det är väl inget ovanligt antar jag. Att man vissa dagar bara vill att tiden ska gå fort så man får gå o lägga sig. Att ens tankar känns som insekter i huvudet med hullingar på benen så det är så svårt att bli av med dem. De vill inte släppa taget. Ju mer man försöker så sätter de bara ner mer hullingar. Oavsett med vad man fyller dessa dagar med så räcker det inte. En sak är för mkt och 1000 aldrig nog...

Jag är inte så förtjust i dessa dagar. Tror många skulle kalla det deprimerad men jag vet att det inte är så. Deprimerad är ngt mer än detta. Det pågår längre. Oftast varar dessa dagar bara 1dag åt gången. Vilket är tur.

Jag kallar det urladdningsdagar. Jag tror att jag behöver dessa dagar för att kunna hantera alla andra dagar. Därmed inte sagt att jag tycker om dem. Jag vet att jag pressat mig hårt sista tiden. O ingen människa är ju en maskin så det är väl ganska självklart att man inte orkar vara på topp hela tiden...


Men önskar jag inte kände mig så vilsen. Mina val på senaste tiden att leva mer rent gör att jag känner mig naken. Det är så lätt att gå tillbaka till gamla vanor. Vanor man vet inte är bra för en men man kan inte så mkt annat. O nu när jag verkligen bestämt mig så vill jag inte falla igen. Jag SKA INTE göra det helt enkelt!

Fick ett paket på posten förut. Antar att det är en digital köksvåg. Så spännande! :) Så jag ska ta på mig mina high heels o trippa dit o hämta ut den. Det kanske livar upp. Sen ska jag till lekparken med Katie, Malin och barnen. Det livar definitivt upp. :)


Hittade ett citat som först tilltalade mig:

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.


Men när jag läst det ett par gånger blev jag lite förbannad. Vadå styrka? Oftast har man inget val att vara stark! Man kan ge upp för att man har ngn som sköter spakarna åt en när man ger upp. Det är inte styrka, det är att inte ha ngt val att ge upp eller fortsätta... Har sagt det förr o jag säger det igen. Jag gillar inte att höra att jag är stark. Mitt svar kommer alltid vara detsamma. Jag har inget val. 


Ut i solen o ät glas med er!!!

Igår var vi på yoghurtshopen o de hade fettfri citronglass! Det ska jag unna mig i helgen!

hej så länge...


P.s om du läser detta så uppskattar jag att du ringde fast det bara var ett par minuter o jag grät hela tiden. Din jädra rackare! ;)

Av Anette - 18 april 2011 19:46

Det här med mål i livet... Jag har hittat utbildningen som jag ska söka nu. Den börjar i höst och pågår ett år. Sen är jag färdig. Det är min största prio o komma in där!!! Slut velat. Det här är vad jag vill och jag kommer inte hålla på o inte tro på mig själv o spela säkert mer... Jag ska satsa o jag ska satsa allt! (Lite pepp sådär en måndag)


Igår kväll kom Nettan till oss och stannade till idag. Det var lovely! Vi inledde vår date med stekt falukorv o makaroner o satt sen o tjabba tills ögonen gick i kors! X)

Imorse gick jag med Adamie till dagis och sprang sen. O är faktiskt skitnöjd för jag sprang hela rundan! 19min i sträck! Det är stort för o vara jag! :)

Sen åt vi frukost i sängen (soffan) o kollade på plastikoperationer. Alltid lika spännande! Så drog vi på oss solbrillorna o drog mot stan o Swarowski... Där har de så otroligt mkt fint så det rycker i ha armen hela tiden!!! Vi gick sen vidare mot Gucci, LV och Marc Jacobs. Inte ett endaste dugg fint hade de och jag ville inte ha ngt!!! O det håller jag fast vid! ;)


Så sa vi hej då efter en fika i solen och det var tillbaka till verkligheten. Ibland får man en sån verklighetsörfil... En sån som får en att vakna upp och se att saker nog inte är som man tror. Ngt är förändrat men man kan inte sätta fingret på det. En sån sak som kan bli större o större liksom snöbollseffekten... Denna gången tänker jag dock inte analysera det. Jag har mitt här. Jag har annat o tänka på o fixa än att gräva i det. Vill du dela med dig så gör gärna det men jag kommer inte försöka få reda på det. Kör det race du mår bra av. Tänk bara på konsekvenserna av det. Folk kanske inte vill hänga med i din omloppsbana om du inte släpper in dem...


Well well... jag har hittat utbildningen jag ska gå. Imogon blir det ansökan och sen är det bara o köra! Ska banne mig komma in på den!!! Det var det hela.


Nu är det morddags på tv så I guess LATER!!!

<3

Av Anette - 17 april 2011 14:40

Förbannat.
  • Lungcancer. För en rökare ökar risken ungefär med antalet rökta cigaretter per dag. 20 cigaretter per dag ger 20 gånger ökad risk och så vidare.
  • Strupcancer. Är 10-12 gånger vanligare bland rökare.
  • Matstrupscancer. Är 10 gånger vanligare bland rökare.
  • Magsäckscancer. Vart femte fall anses bero på rökning.
  • Cancer i bukspottskörteln. 30 procent anses bero på rökning.
  • Cancer i urinblåsa och cancer i njure. Hos män anses hälften av alla dessa cancerfall hänga samman med tobak. Hos kvinnor är motsvarande siffror 37 respektive 12 procent.
  • Livmodercancer. 30 procent anses bero på rökning.
  • Leukemier. 20-30 procent anses bero på rökning.
  • Aortaaneurysm (bråck på stora kroppspulsådern). 60 procent av fallen anses bero på rökning.
  • Rytmrubbningar i hjärtat med dödlig utgång. Anses i 40 procent av fallen kunna knytas till rökningens effekter på hjärtat.
  • Dålig blodcirkulation i hjärtat (ischemisk hjärtsjukdom). Beror i 30 procent av fallen på rökning.
  • Hjärtinfarkt. För en kvinna som röker omkring 25 cigaretter per dag ökar risken för hjärtinfarkt med 5,5 gånger.
  • Slaganfall (stroke). Den som röker 35 cigaretter per dag ökar risken för slaganfall 4 gånger jämfört med den som inte röker.
  • Spontant luftläckage till lungsäcken (spontanpneumothorax). Risken för detta ökar 30 gånger för den manlige rökaren och 14 gånger för den kvinnliga rökaren jämfört med icke-rökaren.
  • Dödsfall på grund av kronisk obstruktiv lungsjukdom, det vill säga emfysem samt kronisk luftrörskatarr. Risken ökar 10-12 gånger hos rökare.
  • Struma (sköldkörtelförstoring). Rökaren har dubbelt så stor risk att få struma
  • Giftstruma med ögonkomplikationer. Risken ökar 8 gånger för rökaren.
  • Dödlighet i magsår. Risken är 3 gånger större bland rökare.
  • Ryggsjukdomar. En rökare har skörare diskar (kotmellanskivor) i ryggraden och har därmed större risk för diskbråck och andra ryggbesvär.
  • Lårbensbrott. Äldre rökare bryter lårbenshalsen dubbelt så ofta som de som inte röker. Orsaken är benskörhet.
  • Synskada. Rökare drabbas av synskada (linsgrumling) 2-3 gånger så ofta som icke rökaren.
  • Psoriasis. Var fjärde fall av hudsjukdomen psoriasis anses vara kopplat till rökning.
  • Rynkor. Rökning innebär en 4,7 gånger större risk att utveckla rynkor. Den siffran kan jämföras med överdrivet solande som innebär 3 gånger ökad risk för rynkor.
  • Försämrad fertilitet, ofruktsamhet bland kvinnor och män.
  • Misslyckad konstbefruktning. Chansen för en lyckad konstbefruktning är bara en femtedel för rökaren jämfört med icke-rökaren.
  • Hämning av fostrets utveckling.
  • Impotens. 60-70 procent av de som söker för impotens på urologiska kliniker är rökare.
  • Risken för tandlossning är 4-6 gånger större för den som röker.
  • Munhålecancer.
  • Stämbandsödem.
  • Sårläkning. Rökare har sämre sårläkning än icke rökare.
  • Åderförkalkning, bland annat manifesterat som Claudicatio intermittens, kärlkramp i benen, också kallat "fönstertittarsjuka".
Jippie!
Tid sedan rökstoppetPositiva hälsoeffekter
20 minuterBlodtryck och puls går ner till en normal nivå.
8 timmarNikotin- och kolmonoxidhalten i blodet minskar med hälften.
Syrehalten i blodet blir normal.
24 timmarAll kolmonoxid har försvunnit ur kroppen.
Lungorna börjar rensa bort slaggprodukter.
48 timmarInget nikotin finns kvar i kroppen.
Förmågan att känna lukt och smak har förbättrats rejält.
72 timmarDet blir lättare att andas, bronkerna börjar slappna av/vidgas och den allmänna energinivån ökar.
2 till 12 veckorBlodcirkulationen och lungkapaciteten förbättras – det känns till exempel lättare att promenera.
3 till 9 månaderLungkapaciteten har förbättrats med upp till 10 procent vilket innebär förbättrad andning. Tidigare ”rökhosta” avtar.
5 årRisken för hjärtinfarkt har sjunkit till omkring hälften jämfört med en rökare. Risken för hjärnblödning är lika liten som för en icke-rökare.
10 årRisken för lungcancer har minskat till omkring hälften jämfört med en rökare.
Risken för hjärtattack har minskat till densamma som för en icke-rökare.

Dessutom:

  • Att sluta röka förebygger impotents hos mannen och förbättrar möjligheterna för en kvinna att bli gravid och få ett friskt barn.
  • Hudens struktur förbättras.
  • Fräschare andedräkt, hår och kläder är ytterligare bonus.

Av Anette - 17 april 2011 07:34

Idag kommer min fina vän Nettan på besök! Hon bor i Helsingborg sen 2år tillbaka tror jag o vi ses ungefär var 3:dje månad tror jag det blir. Det brukar bli en intensiv dag på stan när vi ses och tiden flyger iväg... Men den här gången kommer hon och stannar över natten hos mig! Är jätteglad o ser fram emot att umgås lite längre med henne denna gång. :D Försökte få med henne ut o springa imorgon men hon ville inte ta med sig så mkt packning. O det förstår jag... kanske jag kan få henne o låna saker av mig? Varför då undrar ni, du kan väl springa själv? O det kan jag. Men hon är en träningsförebild, så jävla grym helt enkelt!!! :)


Ska se om hon kanske kan hjälpa mig att ta bort löshåret oxå. Det är så jobbigt o ta hand om så nu vill jag bara ta bort det. Får vara naturell ist o det är ju inget fel med det. :)


Igår fick jag gosa med en liten 1månaders bebis! Så otroligt mysigt! Malin, Tindra o Olivia och jag o Adamie träffades i lekparken och gick sen hit o fikade. Tindra o Adamie går på samma dagis och leker jättebra med varandra. Vissa smågnabb uppstår men överlag är det toppen. Så otroligt sött när de springer varandra till mötes och kramar varandra! <3


Well well. Kanske dags o sätta igång dagen. Idag blir det pannkakslunch. Måste baka oxå. Igår gjorde jag kärleksmums o jag har fortf en massa ägg som jag måste göra ngt med så de inte blir gamla. Onödigt o slänga. Men vill inte baka för mkt gott för då äter jag bara upp det. ;) 

Får väl se hur det går helt enkelt...


Hoppas ni får en bra dag!

Av Anette - 16 april 2011 08:37

Hej o god morgon på er!

Hoppas ni sovit gott! Jag sov som en stock i 10timmar här på soffan o det var great!

Vet ni varför jag sover på soffan? För tvn är där och jag gillar inte att ligga och vänta på att få somna. Så tittar jag på tv så märker jag liksom inte att jag somnar till på samma sätt. O jag skulle ligga i sängen om jag hade en tv där...faktiskt...


Igår var en rysar dag. Var jättestressad för jag hade inte mindre än 4 prov den dagen. Man har ju inte obegränsat med tid liksom. Det jag var mest nervös för var hur det skulle gå i matte provet. Jag o matte har ett litet speciellt förhållande. Även om vissa uppgifter ser lätta ut så snurrar jag lätt till det. I de värsta fallen så kan jag se att det står tex 3x men när jag skriver av det så skriver jag en 6:a. Varför vet jag inte... Men blir lika irriterad varje gång! Så klart det blir fel då liksom... Men men. Jag hade databashantering innan och frågade läraren om jag fick sitta och plugga matte istället och det gick bra. Så det är jag mycket tacksam för! O vet ni vad? Jag fick VG på provet!!! Är överlycklig för det! Jag har heller aldrig pluggat så hårt inför ett prov, även om jag inte pluggade hela tiden. Men det känns skönt! :)

Efter det provet åkte jag hem och hann med 2 prov i administration innan jag hämtade min lilla fialutta på dagis. 

Det var så fint väder så vi tog en promenad till skärholmen. Jag fick en liten dumpning på vägen så jag svettades en massa och fick ta av mig till bara linnet! Frös inte ihjäl och det var toppen! :) Nu är det vår! :D


Vi promenerade tillbaka i solen och Adamie sitter i vanlig ordning och nyser. Hon gör det när solen lyser :D Fast hon säger att hon hostar o säger prosit.

Så lekte vi lite och lagade mat. Korvstroganoff, en gammal "hederlig" rätt. Ofta när jag inte vet vad jag ska göra blir det detta. Tror det är en grej från mamma faktiskt. Men det är lite vanskligt för jag gillar inte korv egentligen. Det är ju gott, men det blir lite äckligt när jag tänker på  vad det är i. Lite hatkärlek sådär...


När sen Adamie lagt sig så satte jag mig med det sista provet. I psykologi. O fy tusan säger jag bara! Visst är det intressant men det finns så många teorier och tankar och åsikter om hur vi blir som vi blir. De flesta är ju lika varandra men skiljer sig ändå åt ganska mkt o så ska man jämföra skillnader och likheter osv. Det blir inget mer studerande inom hjärnskrynkleri iaf kan jag säga!

Men nu är det gjort! 


Idag fick både jag o Adamie sovmorgon o nu är det snart frukost. Förhoppningsvis så kommer Malin och Katie hit senare med barnen. Borde nog städa här hemma tror jag. Det har fått stå tillbaka lite denna v.

Men de säger ju att morgonstånd har guld i mun så det är väl bara o köra på! ;)


Hej på er!

<3

Av Anette - 14 april 2011 06:14

Så sant så sant. Varje dag är livet. Inte bara de stora händelserna man ser fram emot och det tråkiga som händer på vägen. Jag har kanske levt lite för mkt för dagen under mina år men iaf. Vad fullt av händelser mitt liv har varit! Jag har aldrig varit den som suttit och planerat vad mitt nästa "drag" ska vara. Aldrig planerat en stor karriär innan jag får barn och sånna saker. O visst, jag ska erkänna, ibland önskar jag hett att jag hade lite mer ordning på saker. Men 98% av tiden är jag nöjd med mitt liv! Jag är inte rik, jag har dåliga erfarenheter i bagaget, mitt liv har varit som en stor orkan som snurrat med mig men. Jag ångrar mig inte! För mitt liv är inte slut än. Jag har fortfarande möjlighet att göra vad jag vill! O jag vet att om jag skulle sitta o planera för att ngt stort skulle hända på vägen längre fram så skulle jag hitta en massa små stigar under tiden som jag vill gå på. Det betyder inte att jag inte har ett mål. Jag bara väljer att ta små avstickare under tiden. O ofta har jag hittat det bästa jag har i livet på dessa avstickare. Det som gör mitt liv så fint trots att det är jobbigt ibland...


Kom ihåg lista:

Ut o spring!

Felanmäl alla eluttag i vardagsrummet. Det är inte bara barnsäkra, de är vuxensäkra oxå!

Lär dig matten för i h*lvete kvinna! ;)

Röj i garderoben, är jag en baglady kanske?

Försök att inte falla för frestelsen att klippa av dig håret själv. (Löshåret, inte mitt)

Ät inte en kanelbulle idag!

Andas.


Det borde väl räcka för idag tror jag?

Ovido - Quiz & Flashcards